Saptamana trecuta am participat, in calitate de presedinte al Institutului pentru Cercetari Politice, alaturi de partenerul nostru, Institutul de Management si Dezvoltare Durabila la cel mai mare eveniment cultural in aer liber, „Strada de C’Arte”.
Evenimentul, care a debutat in data de 17 septembrie 2011 si se va incheia in data de 24 septembrie 2011 este organizat de Biblioteca Central Universitara „Carol I”.
Institutul de Management si Dezvoltare Durabila a organizat activitatile in sectiunea dedicata copiilor - Strada Copiilor, ce a fost amplasata pe strada C.A Rosetti. Micii vizitatori s-au putut implica in ateliere de desen, pictura, modelaj si scriere creativa, recompensate cu diplome si premii. Toate jocurile si activitatile propuse de IMDD au promovat educatia alternativa, exprimarea libera a imaginatiei copiilor, incurajand si implicarea activa a parintilor.
Pasionatii celor 7 arte au putut viziona piese de teatru, expozitii de pictura si arhitectura, standuri de carte cu un design aparte, lounge-uri de exterior, ateliere de creatie pentru copii, proiectii de filme, dezbateri si dialoguri despre arta cu Gabriel Liiceanu, Horia Roman Patapievici, Andrei Plesu, Dan C.Mihailescu, Sandra Pralong, Razvan Exharhu si s-au bucurat de tururi gratuite ale Bibliotecii.
Inca din primele doua zile evenimentul s-a dovedit a fi un real succes, dovada fiind numarul foarte mare de vizitatori de toate varstele. De asemenea, „Strada de C’Arte”, dar mai ales, „Strada Copiilor” au fost intens mediatizate, fiind prezenta nu doar presa romaneasca ci si cea internationala (CNN). Personal, am avut ocazia de a acorda un interviu reporterului CNN, Adjarho Obaro, acesta fiind interesat nu doar de desfasurarea evenimentului ci si de motivele care ne-au determinat sa ne implicam in acest demers: „S-a urmarit (...) ca toti copii care au participat la manifestare sa redescopere valorile si modelele reale ale societatii. Copii sunt totdeauna un subiect prea interesant pentru a fi ignorat indiferent de timp, deoarece ei sunt viitorul societatii de maine”.