Treceți la conținutul principal

Strada de C'Arte

Saptamana trecuta am participat, in calitate de presedinte al Institutului pentru Cercetari Politice, alaturi de partenerul nostru, Institutul de Management si Dezvoltare Durabila la cel mai mare eveniment cultural in aer liber, „Strada de C’Arte”.

Evenimentul, care a debutat in data de 17 septembrie 2011 si se va incheia in data de 24 septembrie 2011 este organizat de Biblioteca Central Universitara „Carol I”.

Institutul de Management si Dezvoltare Durabila a organizat activitatile in sectiunea dedicata copiilor - Strada Copiilor, ce a fost amplasata pe strada C.A Rosetti. Micii vizitatori s-au putut implica in ateliere de desen, pictura, modelaj si scriere creativa, recompensate cu diplome si premii. Toate jocurile si activitatile propuse de IMDD au promovat educatia alternativa, exprimarea libera a imaginatiei copiilor, incurajand si implicarea activa a parintilor.

Pasionatii celor 7 arte au putut viziona piese de teatru, expozitii de pictura si arhitectura, standuri de carte cu un design aparte, lounge-uri de exterior, ateliere de creatie pentru copii, proiectii de filme, dezbateri si dialoguri despre arta cu Gabriel Liiceanu, Horia Roman Patapievici, Andrei Plesu, Dan C.Mihailescu, Sandra Pralong, Razvan Exharhu si s-au bucurat de tururi gratuite ale Bibliotecii.

Inca din primele doua zile evenimentul s-a dovedit a fi un real succes, dovada fiind numarul foarte mare de vizitatori de toate varstele. De asemenea, „Strada de C’Arte”, dar mai ales, „Strada Copiilor” au fost intens mediatizate, fiind prezenta nu doar presa romaneasca ci si cea internationala (CNN). Personal, am avut ocazia de a acorda un interviu reporterului CNN, Adjarho Obaro, acesta fiind interesat nu doar de desfasurarea evenimentului ci si de motivele care ne-au determinat sa ne implicam in acest demers: „S-a urmarit (...) ca toti copii care au participat la manifestare sa redescopere valorile si modelele reale ale societatii. Copii sunt totdeauna un subiect prea interesant pentru a fi ignorat indiferent de timp, deoarece ei sunt viitorul societatii de maine”.





 

Postări populare de pe acest blog

Despre discurs

Capitolul I Comunicarea îşi găseşte maxima expresie în discurs. Secretul unui discurs reuşit constă în pregătirea, exersarea, analizarea şi din nou exersarea acestuia. De aceea am ales să vorbesc despre discurs ca o modalitate separată de transmitere a mesajului. Discursul trebuie să aibă în intenţie atingerea unei serii de obiective prin intermediul unor modalităţi specifice de abordare. Ca atare, înainte de a începe un discurs, trebuie să vă gândiţi la auditoriu, la mesajele pe care încercaţi să le transmiteţi acestuia şi la cât va fi de receptiv. Ce obiectiv urmăriţi – să-l informaţi, să-l convingeţi, să-l inspiraţi sau să-l distraţi? Fiecare tip de obiectiv implică abordarea unor modalităţi diferite de a construcţie şi de expresie. Un discurs este un proces extrem de complex care presupune nu numai o etapă de pregătire anterioară, ci şi o serie de reguli pe parcursul desfăşurării sale. Pregătirea iniţială presupune: Cunoaşterea audienţei: din cine este formată, ce preocupări

Ghid de comunicare

Ghid comunicare  

Hidrogenul Verde: Revoluția Energiei Durabile?

Hidrogenul verde este pe cale sa devină o opțiune robustă pentru un viitor energetic sustenabil. Acest gaz versatil, obținut din surse de energie regenerabile, promite să joace un rol cheie în tranziția noastră către un mediu mai ecologic și o economie cu emisii reduse de carbon.   Ce este hidrogenul verde? Este acel hidrogen obținut din surse de energie regenerabile, cum ar fi panourile solare și turbinele eoliene. Producția de hidrogen verde folosește electroliza apei, procesul în care apa este descompusă în hidrogen și oxigen, cu ajutorul energiei electrice. Acest hidrogen este ulterior utilizat într-o varietate de aplicații.   Iată câteva exemple concrete ale modului în care hidrogenul verde și-a găsit utilizare:   1. Transportul sustenabil: Autovehiculele cu combustibil de hidrogen devin din ce în ce mai comune. Ele au un avantaj semnificativ față de vehiculele cu motoare cu combustie internă, deoarece produc doar apă ca reziduu și au autonomii semnificative. De asemenea aut