Treceți la conținutul principal

La plaja

Soarele începea să își facă simțită prezența și dimineața avea o mimă plictisitoare când, pe plaja încremenită de admirație pentru răsăritul de soare, o femeie singură își făcu apariția. Avea o siluetă misterioasă și ochii curioși, părea în căutarea unei aventuri cu propria libertate interioară. Îmbrăcată într-o rochie transparentă, ușoară, cu părul negru, văluriu, fluturând ușor în vânt, ea pășea desculță pe nisipul fin, cu un zâmbet timid pe buze. Razele soarelui îi luminează pielea catifelată, nu foarte bronzată și scoate în evidență trăsăturile delicate ale feței. Pasul ei egal și senzual ar atrage privirile oricărui bărbat. Este o imagine fermecătoare a unei femei care se bucură de imensitatea, frumusețea și misterul mării.

Se așeză, după ce a întins fără grabă pe nisipul încă rânced un prosop multicolor, și a scos din bagajul de plajă un notes și un creion. Părea familiarizată cu scrisul și își încrețea ușor fruntea atunci când, probabil, căuta să-și exploreze și să transforme gândurile și emoțiile în cuvinte. Înconjurată de valurile blânde ale mării și sunetul pescărușilor în zbor, ea se lăsa purtată de inspirație. Zâmbetul apărea fără întârziere pe buze și dezvăluia o pereche de gropițe conturate doar pentru un ochi antrenat, pe măsură ce șirul cuvintelor mulțumea proprietara. Oricum, într-o lume plină până la refuz de gadget-uri, notes-ul ii dădea un aer interesant. 

Pe măsură ce cuvintele se așterneau pe hârtie, femeia simțea cum timpul își pierde conturul și nu bagă de seamă că plaja se umpluse de oameni. Era ca și cum se afla într-o lume paralelă, în care numai ea și gândurile ei existau. Fiecare literă era un pas către o descoperire personală, iar cuvintele se înfășurau în jurul ei ca o mantie magică. Nu puteam decât să sper că soarele v-a întârzia să își arate colții, de dragul umerilor încă nebronzați ai femeii care apăruse brusc pe plaja mea.

După o vreme, ea privi în largul mării cu ochii plini de dorință și îndrăzneală, ca și cum o puternică chemare din lăuntrul ei transformase cuvintele scrise în aripi imaginare. Își lăsă notes-ul și creionul în urmă, cu o mișcare molatică scoase rochia fără să mute privirea de la valuri, și cu inima plină de curaj se îndreptă spre apă. Se scufundă în valurile calde și se lăsă purtată de ele, abandonându-se în misterul mării. Înotând cu grație, înconjurată de ochi curioși, alge și meduze dansatoare, ființa ei parea că face parte dintr-un univers paralel și infinit de frumos.

Cu fiecare val ce trecea prin părul său ud, cu fiecare rază de soare care îi îmbrățișa pielea și cu fiecare respirație adâncă a mării, aventura și libertatea pe care le căuta, realiza că erau dintotdeauna ascunse în interiorul ei. Singurătatea nu mai era un obstacol, ci o oportunitate de a se descoperi pe sine și de a se conecta cu esența vieții.

După o vreme, ca după un botez veritabil în apa sărată a mării, se așeză din nou pe nisip privind marea cu un nou înțeles. Își luă notes-ul și începu să scrie din nou, dar de data aceasta cu o conștientizare proaspătă și un suflet îmbogățit de experiența trăită.

Femeia misterioasă, singură, temătoare, devenise femeia eliberată și plină de încredere în propriul ei potențial. Și în timp ce lumea continua să meargă înainte, povestea ei rămânea în amintirea valurilor, inspirându-i pe cei prezenți pe plaja ei să se descopere pe sine.



Postări populare de pe acest blog

Despre conștiința civică

Într-o lume în care valorile şi reperele morale sunt în declin , implicarea socială și conștiința civică sunt deziderate esențiale pentru buna funcționare a unei societăți democratice. În teorie, cetățenii ar trebui să fie actorii principali în viața politică și socială, să participe activ la deciziile care le afectează comunitatea şi să își exercite drepturile și obligațiile fundamentale într-un mod responsabil. Totuși, realitatea este mult mai complexă și contradictorie. Societatea noastră este marcată de un individualism ascendent, încurajat de valorile consumerismului și ale succesului personal, mai ales acela legat de ptoiectarea propriei imaginii pe reţelele sociale. În acest context, noțiunile de bine comun, solidaritate și responsabilitate civică sunt adesea lăsate în umbră. Individualismul exacerbat nu doar că subminează reperele morale și politice, dar creează și o cultură a competiției și auto-suficienței, unde empatia și implicarea în comunitate devin inevitabil marginale. ...

La început, Dumnezeu a făcut cerurile și pământul...

Într-o epocǎ în care știința și religia nu mai sunt inamicii de altǎdatǎ, teoria conform căreia o civilizație extraterestrǎ, sau mai multe, ar fi venit pe Terra în trecutul îndepă rtat , a construit edificii megalitice, piramide, aşezǎri grandioase, a uns Regi, şi a lasat în urmǎ o serie întreagǎ de artefacte inexplicabile, este unul dintre cele mai fascinante și controversate subiecte de discuție din zilele noastre. Deși popularizate excesiv de numeroși autori, mai ales in mediul online, aceste teorii încǎ nu se bazează pe dovezi arheologice sau științifice solide, dar pot avea o influențǎ asupra modului în care este perceputǎ istoria civilizației umane. Ideea că Pământul ar fi fost vizitat sau chiar colonizat de civilizații extraterestre nu este nouă. Ea își are rădăcinile în secolului XX, fiind promovată de Zecharia Sitchin care a scris numeroase cărți în care propunea o explicatie a originii umane ce implica astronauții antici. Sitchin a atribuit formarea culturii sumeriene Anunnak...

Despre amprenta digitală

  Într-o lume din ce în ce mai digitalizată, prezența noastră în mediul online devine de voie, de nevoie, omniprezentă. Fie că vorbim de rețele sociale, site-uri de cumpărături, aplicații de servicii sau platforme educaționale, fiecare acțiune pe care o întreprindem în mediul online lasă o amprentă digitală. Aceste urme digitale conduc la o cantitate imensă de informații care pot dezvălui multe despre comportamentul nostru, preferințele personale și în final, chiar despre personalitatea noastră. Amprenta digitală personală, reprezintă totalitatea informațiilor colectate în sistemele informatice, prin intermediul activităților noastre pe internet. Aceste date includ cel puțin două categorii de informații: amprenta digitală activă și cea pasivă. Amprenta activă se referă la informațiile pe care utilizatorii le oferă în mod conștient, așa cum sunt postările pe rețelele sociale, recenziile, comentariile sau fotografiile încărcate. Amprenta pasivă în schimb, constă în informațiile colec...